Юмейхо

umeiho-сайтЮмейхо е специален източен масаж. Това е метод за увеличаване на жизнените сили на организма чрез завръщане към природата. Това е хълбочно наместваща притискащо разтриваща терапия или както е била първоначално наречена – „божествен масаж”. Създател на системата е проф. Масайуки Сайонджи.

Юмейхо е възраждане на древните оздравителни методи, използвани от монасите в Шаолин. Това е уникална и автентична комбинация, притежаваща предимствата на различни видове масаж. Юмейхо е система от сто основни похвата, които обхващат цялото тяло. Подходяща е за всеки и е чудесна възстановителна и поддържаща практика. Без проблеми може да се съчетава и с други методи. Юмейхо цели да премахва причината за проблема, а не да се справя със симптомите.

Ползи от Юмейхо

  • Коригира тазови и гръбначни изкривявания
  • Облекчава и премахва болки в гръбначния стълб, коленете и врата
  • Поправя стойката на тялото и възвръща неговата симетрия
  • Подобрява кръвоснабдяването в най-важната част от тялото – гръбначният стълб и таза
  • Предотвратява притискането и неправилното функциониране на органите

 

Повече от 95 % от хората имат некоректно позициониран таз от самото раждане. Това означава, че едната сакроилиачна (хълбочна) кост е позиционирана по-високо от другата, което дърпа съответния крак нагоре и той е по-къс от другия. Това води до намалено кръвоснабдяване в тази зона и нейното неправилно функциониране. По-дългият крак поема значително по-голяма част от тежестта на тялото и много често костите в тазобедрената става се набиват. Така тазобедрената става бавно се измества напред, за да компенсира разликата в двата крака. Така постепенно разминаванията се намаляват и дори по-дългият крак става по-къс, но линията която минава през хълбочната кост не е хоризонтална (както трябва да е). Гръбнака започва да се накланя към страната на по-късия крак, а тялото да пренася тежеста към другата. Гръбначният стълб се огъва и формира подутина от едната страна, което е началото на сколиоза. Подутината се увеличава поради тежестта на тялото. Ако това не се третира води до куп усложнения, като изместване на междупрешлените дискове, притискане на нерви, неправилно функциониране на вътрешните органи, болки в коленете и др. Изместванията в гръбначния стълб продължават и това води до дегенеративни изменения. Мускулите и сухожилията около гръбнака се съкращават и с времето това води до необратими изменения и изкривявания, които засяга тялото и всички системи в него.
Правилната позиция на таза е базата за правилна стойка и здраво тяло. Наместването на таза изисква време, затова юмейхо не е еднократна терапия, а процес, който може да промени живота ви. В комбинация с конвенционална рехабилитация , юмейхо се превръща в мощен инструмент за трансформация, не само на физическо, но и на енергийно ниво.

 

Юмейхо и бременност

Неправилната позиция на таза на бъдещите майки провокира същата абнормалност и при децата им. Затова корекцията на таза на бъдещите майки, както и ранното наместване на децата е жизнено важно за здравето им.  Юмейхо също е чудесен метод за премахване на гръбначните болки  по време на бременността и стимулиране на кръвоснабдяването в таза, което е жизненоважно за плода.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *