Мигун

ПРИНЦИПИ НА РАБОТА НА ТЕРМОМАСАЖОР  MIGUN

 

Ефектът на рефлексотерапията се осигурява от дълговълновото инфрачервено топлинно излъчване на вътрешните  НЕФРИТЕНИ масажорни глави . Инфрачервените вълни играят ролята на “игли”, стимулирайки биологично активните точки по цялата дължина на гръбначния стълб. Въздействието на вътрешните масажорни глави, създаден от медицинският екип на MIGUN  осигурява ефекта на точковия масаж – “натиск на палците ”, стимулира нервните окончания, премахва умората и нервното напрежение, отпуска мускулите. Нагряването става благодарение на топлинната енергия на дългите инфрачервени вълни, които я пренасят към тъканите и вътрешните органи. Топлинното въздействие и точковия масаж помагат да се намали нервно-мускулното напрежение и да се увеличат собствените сили и възможности на организма. По такъв начин MIGUN масажира меките тъкани на гръбначния стълб, нагрява ги в дълбочина и релаксира гръбначния стълб. В резултат на това се премахват мускулният спазъм и се възстановява нормалната подвижност на гръбначния стълб,като се премахва прищипването и притискането на нервните окончания и се възстановява проводимостта на нервните импулси към вътрешните органи и тъкани. В следствие на това оздравяват различни органи, усилва се метаболизма, намаляват се мастните отлагания. MIGUN подобрява общото състояние на здравето, намалява напрежението в меридианите и мускулите по дължината на гръбначния стълб, получава се осезаемо облекчение.

 

РЕЗУЛТАТИ ОТ ВЪЗДЕЙСТВИЕТО НА  MIGUN  ВЪРХУ ОРГАНИЗМАМИГУН-сайт

Увеличава се производството на кръв (червени и бели кръвни телца) в организма.

Увеличава се производството на интерферон в организма. Това е важно за предотвратяване и отстраняване на възпаления.

Усилва се съкратителната функция на сърдечния мускул, подобрява се кръвообращението, изчезват периферните отоци в долните крайници.Всичко това предотвратява склерозата на артериите.

Нормализира се производството на хормона мелатонин. Мелатонинът предотвратява стреса, рака, заболяванията на сърцето, забавя процеса на стареене а така също усилва имунитета.

Подобрява се работата на храносмилателната система.

Подобрява се кръвообращението в болните участъци на организма и се отстраняват вредните вещества, като по такъв начин се облекчава болката.

Оказва положително влияние на ръста и развитието на организма, особено при децата.

 

ПРОФИЛАКТИКА НА ЗАБОЛЯВАНИЯТА С ПОМОЩТА НА МАСАЖОРА  MIGUN

Съчетаването в едно изделие на различни методи на въздействие на организма позволява да се провежда ефективна профилактика и оздравяване на широк спектър от заболявания на :

опорно-двигателния апарат

сърдечно-съдовата система

трофични разстройства

периферна нервна система (радикулити)

ситуационни стресови ситуации (нервна преумора)

снижаване на общата резистентност на организма с нарушаване на адаптационната способност към факторитена външното въздействие, чувствителност към промяна на времето

контрол на теглото и избирателно въздействие върху мастните натрупвания, което способства за отслабване

корекция на стойката в детска и юношеска възраст

 

НАГРЯВАНЕ + ТОЧКОВ МАСАЖ

Това е традиционен метод на лечение, когато болния участък на тялото се подлага на постоянен еднообразен натиск и под въздействието на топлинната енергия в този участък сe подобрява кръвоснабдяването, което довежда до оздравяване и предпазване от други заболявания. Топлинната енергия на инфрачервените лъчи прониква в кръвта и подобрява метаболизма(обмяната на веществата) и усилва всички функции на организма. Този метод на нагряване в съчетание с точковия масаж се използва на Изток от древни времена за лечение и предпазване от много заболявания. Изследванията на много съвременни учени доказват че такова въздействие на организма забележимо увеличава количеството на червените и бели кръвни телца в кръвта и подобряват кръвообращението.

Този метод беше признат и от Световната Здравна Организация  като ефективен.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *